WampServer

WampServerWampServer program feltelepítése lehetővé teszi, hogy gond nélkül futtassunk Windows operációs rendszereken Apache, MySQL, PHP-t. Feltelepítése és beüzemelése nagyon egyszerű, egyáltalán nem igényel komolyabb ismereteket. Feltelepítés után a Wamp mappába lesz egy www könyvtár ahova be lehet másolni a mappákat amikkel különböző munkafolyamatokon tudunk dolgozni. Tehát ha például wordpress-t szeretnénk futtatni akkor annak létrehozunk egy “wordpress” mappát, ha pedig joomla akkor egy “joomla” mappát így könnyen csupán egy könyvtár ugrással tudunk váltani az adott munkafolyamatok között. Természetesen akármilyen nevet lehet adni a mappáknak. Az adott mappák mindig http://localhost/mappa_neve alatt lesznek elérhetőek. Ebből már kiderül, hogy a wamp admin felülete a http://localhost/ címen érhető el. Ha beüzemeljük egy pofás kis házi szerverünk lesz ahol könnyedén lehet tanulni és gyakorolni a mysql-t és a php-t. Windows tálcán a jobb alsó sarokba lesz mindig egy ikon ahol lehet látni az adott állapotot (online/offline). Wamp szerver akkor fut rendesen ha a kijelző Online állapotban van(ez könnyen megnézhető ha fölé visszük az egeret). Magyar nyelvű kezelőfelületet is be lehet állítani, így tényleg felhasználóbarát programmal van dolgunk.
WampServer ingyen letölthető a www.wampserver.com weboldalról.

Aki Skype-t használ, mielőtt elindítaná a WampServer-t kapcsolja le a Skype-t, mert ha fut a csevegő progi a Wamp indítása alatt akkor nem fog rendesen működni. Miután elindult gond nélkül el lehet indítania  Skype-t is újra.

Hozzászólások

A legkönnyebben kezelhető megoldás.

Üdvözletem!
Szeretnék php és mysql programozást tanulni, így feltelepítettem a wampserver aktuális verzióját a gépemre. Indulás után zöld az ikonja, de akadnak problémáim: Pl.egy normál sortörést nem hajlandó felismerni, hibaüzenettel megáll a program futása. Kipróbáltam egy php-tanfolyamos feladat megoldásával is, de az sem működik 3 űrlapot egyszerre jelenit meg, figyelembe sem véve a feltételeket. (A három űrlapnak egymás után kellene megnyílnia, gombra, linkre kattintás után)
Vajon mi lehet a probléma?
Üdvözlettel: KlikkerFinley

Írd le te is a véleményed a programról

(required)

(required)